HİZMETLER

YÜZ YÜZE TERAPİ

 

Ankara Koç İkiz Kuleleri'ndeki yerimizde yüz yüze terapiler gerçekleştirilir.

ONLİNE TERAPİ

 

Doktorlar ve terapi görüşmeleri için özel tasarlanmış güvenilir platform aracılığıyla online terapiler gerçekleştirilir. 

ÜCRETSİZ ÖN GÖRÜŞME

 

10-15 dakika sürecek olan ön görüşmede amacımız iki tarafın birbirini tanıması, sorunlar ve terapistin yöneliminin uygun olup olmayacağının değerlendirilmesidir.

Uzman/Klinik Psikolog

Asena Hatice Kılıç Kimdir?

 

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Psikoloji Bölümünden yüksek onur derecesi ile mezun oldu. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans programını tamamladı. Ardından farklı psikoterapi merkezlerinde çalışmalarına devam etti. 

 

Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Dr. Abdurrahman Yurtaslan Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve ODTÜ Bilişsel Psikoloji Laboratuvarında stajlarını tamamladı. 

 

Kütüphane gönüllüleri projesinde akran zorbalığı, çocuklarda mahremiyet ve cinsel istismar, kanser psikolojisi ve stresle başa çıkma seminerlerinde gönüllü olarak çalıştı. Türk Psikologlar Derneği Travma, Afet ve Kriz Birimi gönüllüsü olarak İzmir depremi ve Covid-19 psikososyal destek çalışmalarında online olarak destek verdi. Psikoloji Çalışma Grubu Yönetim Kurulu üyesidir.

 

Şema Terapi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Kısa Süreli ve Çözüm Odaklı Terapi, Odaklanmış Kabul ve Kararlılık Terapisi ve Ölüm ve Yas Terapisi ile terapilerini sürdürmektedir. 

 

Psikoterapi Süreci Nasıl Başlar, Devam Eder ve Sonlanır?

 

Psikoterapiye başlamadan psikoterapinin nasıl bir süreç olduğunun da anlaşılabildiğini düşünmüyorum. Sohbet mi ediyoruz, sadece anlatıyor musunuz, psikolog neyi/nasıl/neye göre soruyor... Bunlar ve bunlar gibi sorular ancak psikoterapiye başladıktan sonra netlik kazanabiliyor. 

 

Öncelikle sürecin nasıl geçeceği psikoterapistin yaklaşımına göre değişiyor. O nedenle psikoterapiden nasıl beklentileriniz var, size hangi yaklaşım daha uygun olabilir ya da seçtiğiniz terapist size uygun olacak yaklaşımla çalışıyor mu sorularının önemli bir yeri var. Bunlara göre süreç de değişmiş oluyor. Sürece başlayacağınız kişiyle ön görüşme yapma şansınız varsa bunu kullanarak bu soruların cevaplarını biraz daha netleştirebilirsiniz.

 

 

Bu yazıyı ben yazdığım için kendi psikoterapi süreçlerime göre devam ediyorum, yani genellenemeyebilir. Ben bilişsel davranışçı terapi ve şema terapi yaklaşımlarıyla çalışıyorum. Ücretsiz bir şekilde ön görüşme yaparak sizi tanıyarak ve nasıl bir yol çizebileceğimizi konuşarak başlayabiliyoruz. Bazen direkt ilk görüşmeden de başlayabiliyoruz. Bunlar kişiye bağlı belirleniyor. 

 

İlk görüşmede genel olarak siz kimsiniz, şu anda neler yapıyorsunuz, geçmişte neler yaşadınız, bu sürece başlamak isteme nedeniniz ve yaşadığınız sorunları konuşuyoruz. Bu bölüm bir seans sürebileceği gibi daha uzun da sürebilir. Genel bilgiler konuşulduktan sonra hangi terapi yaklaşımıyla devam ediyoruz, neden bununla devam ediyoruz, bu yaklaşım nedir gibi soruları cevaplayarak önümüzdeki yolu birlikte çizmeye başlıyoruz. Bununla birlikte siz şu anda neler yaşıyorsunuz ve bu durum nedir gibi yaşadığınız sorunları ayrıca konuşuyoruz.

 

Bilişsel davranışçı terapi yolunu seçtiysek daha çok olaylardan sonraki duygu-düşünce-davranış üçlüsüne odaklanarak devam ettiğimiz bir süreç oluyor. Şema terapi yolunu seçtiysek daha çok erken dönem uyumsuz şemalar, modlar ve baş etme tarzlarıyla olayları anlamlandırmaya çalıştığımız bir süreç geçiriyoruz.

 

Seanslar ilerlediğinde ve bir aşamaya gelindiğinde seanslar arasındaki zaman artarak devam edebiliyor. Bunların ardından da son seansımızda nasıl başladık, devam ettik ve sonlandırıyoruzu özet olarak konuşuyoruz. 

 

En başında da dediğim gibi bu benim psikoterapistlik sürecim. Farklı kişilerle ve farklı terapi yaklaşımlarıyla bu süreç de değişecektir. 

İsim-Soyisim
E-posta
Telefon numarası
Bizi nasıl buldunuz?
Mesaj