HİZMETLER

YÜZ YÜZE TERAPİ

 

Ankara Koç İkiz Kuleleri'ndeki yerimizde yüz yüze terapiler gerçekleştirilir.

ONLİNE TERAPİ

 

Doktorlar ve terapi görüşmeleri için özel tasarlanmış güvenilir platform aracılığıyla online terapiler gerçekleştirilir. 

ÜCRETSİZ ÖN GÖRÜŞME

 

10-15 dakika sürecek olan ön görüşmede amacımız iki tarafın birbirini tanıması, sorunlar ve terapistin yöneliminin uygun olup olmayacağının değerlendirilmesidir.

Uzman/Klinik Psikolog

Asena Hatice Kılıç Kimdir?

 

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Psikoloji Bölümünden yüksek onur derecesi ile mezun oldu. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans programını tamamladı. Ardından farklı psikoterapi merkezlerinde çalışmalarına devam etti. 

 

Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Dr. Abdurrahman Yurtaslan Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve ODTÜ Bilişsel Psikoloji Laboratuvarında stajlarını tamamladı. 

 

Kütüphane gönüllüleri projesinde akran zorbalığı, çocuklarda mahremiyet ve cinsel istismar, kanser psikolojisi ve stresle başa çıkma seminerlerinde gönüllü olarak çalıştı. Türk Psikologlar Derneği Travma, Afet ve Kriz Birimi gönüllüsü olarak İzmir depremi ve Covid-19 psikososyal destek çalışmalarında online olarak destek verdi. Psikoloji Çalışma Grubu Yönetim Kurulu üyesidir.

 

Şema Terapi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Kısa Süreli ve Çözüm Odaklı Terapi, Odaklanmış Kabul ve Kararlılık Terapisi ve Ölüm ve Yas Terapisi ile terapilerini sürdürmektedir. 

 

Hayat Örüntüleri

 

Hiç farklı olaylarda benzer hissettiğiniz ve benzer tepkiler verdiğinizi fark ettiniz mi? Peki bunları çocukluktan beri tekrar tekrar yaşadığınızı hiç fark ettiniz mi? Burada erken dönem uyumsuz şemalar ve şema terapi devreye giriyor.

 

 

Çocuklukta öğrendiğimiz, geliştirdiğimiz ve sürdürdüğümüz yaşam örüntülerine erken dönem uyumsuz şemalar diyoruz. Terk edilme, güvensizlik, sosyal izolasyon, duyguları bastırma, yüksek standartlar, haklılık, karamsarlık, başarısızlık, kusurluluk, yetersiz özdenetim, bağımlılık, onay arayıcılık, hastalık ve zarar karşısında dayanıksızlık, iç içe geçme, boyun eğme duygusal yoksunluk ve cezalandırıcılık erken dönem uyumsuz şemalardır. 

 

Özellikle çocuklukta deneyimlenen ve yetişkinlikte karşımıza çıkan benzer olaylarda şemalar kendilerini daha çok belli edebilirler. Bulunması ve fark edilmesi kolay değildir. O nedenle üzerinde uzun süre konuşulması gerekebiliyor. Aynı şeyleri yaşamak ve deneyimlemek otomarik geliştiği için farklı davranmak ve bilinmeyeni seçmek kolay olmuyor.

 

Şema terapide daha çok neler tekrarlanıyor, nerede öğrenildi/başladı, nasıl gelişti gibi anlamlandırmalarla başlayarak devam ediyoruz. Tabii ki bu şema terapinin çok küçük bir kısmını oluşturuyor. 

 

Hepimizin yetişkinlik hayatına çocukluktan getirdikleri var ama bunlar değiştirilemez, bu döngüler de kırılamaz değil. 

İsim-Soyisim
E-posta
Telefon numarası
Bizi nasıl buldunuz?
Mesaj